Fremtidstroen

Det er ikke mange årene til et nytt Nasjonalmuseum skal stå klart til å bære våre stolte kulturminner videre, men før den tid skal en enten en ny direktør tiltre øverste portvaktstillingen til en av landets viktigste kulturjobber, eller så skal nåværende sjef Audun Eckhoff beholde jobben sin – slikt blir det konflikt av.

Å lede en institusjon som Nasjonalmuseet er ikke for hvem som helst. Personen skal ha kvaliteter som skiller seg eksepsjonelt ut og ordet autonomi klinger godt når en snakker om feltet en slik person skal vokte over. For Nasjonalmuseet er en slik uavhengighet avgjørende for at det skal fortsette å levere det som er å forvente en av landets største kultur institusjon. Enkelte savner aktivitet og en visjon om hva Nasjonalmuseet skal være i fremtiden og andre har ikke enn gang hørt om Nasjonalmuseet. Vi trenger ikke å rette blikket lenger enn over til grensa og til Moderna Museet i Stockholm for å se at slik uavhengighet er mulig og at museet har en befestet posisjon i det svenske kulturlivet.

At Nasjonalmuseets direktør avgjør fremtiden er ingen uenige om, men hvem som er den retter vokteren for en slik jobb er diskutabelt. For oss på sidelinjen gjelder det bare å ha fremtidstroen. Troen på at noe vil skje og at forvaltningen av vår kulturarv lever videre i beste velgående.

nye-nasjonalmuseet

Foto: Nytt nasjonalmuseum. Hentet fra

http://www.nasjonalmuseet.no

Kilder:

  • Dag Solhjell, Jon Øien, Det norske kunstfeltet, Universitetsforlaget
  •  Morgenbladet, fredag 20. januar

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s